Kemi

Udregn temperaturen

29. oktober 2015 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er gået i stå ved opgave e i vedhæftede billede. 

Hvilken formel skal jeg anvende?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2015 af Heptan

Det integrerede hastighedsudtryk for 2.ordens reaktionen er

\frac{1}{[B_1]}=kt+\frac{1}{[B_1]_0}

Indsættes [B1] = (100 % - 10 %) [B1]0 og t = 6 s fås

\frac{1}{90\ \% \ [B_1]_0}=k\cdot 6\ \textup{s}+\frac{1}{[B_1]_0} \\ \\ \Leftrightarrow k=\frac{1}{9[B_1]_0\cdot 6\ \textup{s}}=\frac{1}{54 \cdot [B_1]_0}\ \textup{s}^{-1}

For [B1]0 = 1,33 µM fås

k=\frac{1}{54\cdot 1,33\cdot 10^{-6}\ \textup{M}}\ \textup{s}^{-1}=1,39\cdot 10^4\ \textup{M}^{-1}\ \textup{s}^{-1}

\Leftrightarrow \ln k=9,54

Heraf kan man aflæse 1/T på grafen.


Svar #2
29. oktober 2015 af Tina12453

Okay, tusind tak - tror godt at jeg forstår :-D

Når du ganger 0,9 med koncentrationen af B1, så er det for at angive, at startskoncentrationen 1,33 falder med 10% ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2015 af Heptan

Ja, hvis den falder med 10 % er det jo det samme som 100 % - 10 % = 90 % = 0,9


Svar #4
29. oktober 2015 af Tina12453

Okay, men når jeg løser ligningen får jeg ikke det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2015 af Heptan

Du har forkert enhed på resultatet. Den skal gerne give noget der ligner M-1 s-1. Prøv at tjekke dine beregninger.


Svar #6
30. oktober 2015 af Tina12453

Ja, har fået det rigtige nu. Hvordan findes temperaturen ud fra punktet?


Svar #7
30. oktober 2015 af Tina12453

Okay har fundet ud af det. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Udregn temperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.