Matematik

Differentiering af funktion! korrekt?

31. oktober 2015 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skal differentiere denne funktion, for derefter at kunne udregne dens monotoniforhold.

Funktionen ser således ud:  f(x)=5*2^x -x

I WordMat differentieres den således: f'(x)=2^x *3,465736-1

Men synes bare, at denne differentiering ser lidt skør ud.. Kan det passe?

Og hvis det i så fald gør; hvad er så mine a-, b- og v-værdier, når jeg skal finde diskriminanten?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af Stats

Der er ikke tale om en andengradsfunktion. Det er en eksponentiel funktion.

Du skal herunder anvende logaritmefunktionen. Differentieringen ser fornuftig ud. Men måske vil du hellere have den i, den ikke reducerede form?:

f'(x) = 5·2x·ln(2) - 1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2015 af StoreNord

Hvis du har løsningen, må du godt få lov at se den, her:

Vedhæftet fil:       Differentiering af funktion! korrekt.png


Skriv et svar til: Differentiering af funktion! korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.