Matematik

Reducér følgende udtryk så meget som muligt

04. november 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til den her.

Vedhæftet fil: den her.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af Soeffi


Svar #2
04. november 2015 af TingleFinger (Slettet)

#1

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2015 af SådanDa

Hvis vi følger hintet og sætter uden for parantes ser vi at vi kan omskrive tælleren til 28a-7=7(4a-1), vi har altså sat 7 uden for parantes (Prøv at gange 7 ind i parantesen og tjek at udtrykkene er ens.) I nævneren kan vi ligeledes sætte 3 uden for parantes og få 12a-3=3(4a-1). så har du altså at:

\frac{28a-7}{12a-3}=\frac{7(4a-1)}{3(4a-1)}=\frac{7}{3}.


Svar #4
04. november 2015 af TingleFinger (Slettet)

#3

Hvis vi følger hintet og sætter uden for parantes ser vi at vi kan omskrive tælleren til 28a-7=7(4a-1), vi har altså sat 7 uden for parantes (Prøv at gange 7 ind i parantesen og tjek at udtrykkene er ens.) I nævneren kan vi ligeledes sætte 3 uden for parantes og få 12a-3=3(4a-1). så har du altså at:

\frac{28a-7}{12a-3}=\frac{7(4a-1)}{3(4a-1)}=\frac{7}{3}.

Tak fordi du svaret. Du har lige reddet mig.


Skriv et svar til: Reducér følgende udtryk så meget som muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.