Fysik

Beregn energi, frekvens og bølgelængde for en foton

12. november 2015 af elvishannui (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

En elektron henfalder fra fjerde til andet energiniveau; derved udsendes en foton.
Beregn energi, frekvens og bølgelængde for denne foton. 
Inden for hvilket område af det elektromagnetiske spektrum ligger fotonen?

 

Håber, nogen kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

…i hvilket atom?


Svar #2
12. november 2015 af elvishannui (Slettet)

Hov, det glemte jeg at skrive. Brintatomet 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

          E_{foton}=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{4^2}-\frac{1}{2^2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af mathon

         \left |E_{foton} \right |=h\cdot f

         f=\frac{\left |E_{foton} \right |}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2015 af mathon

        \left |E_{foton} \right |=h\cdot \frac{c}{\lambda }

         \lambda =\frac{h\cdot c}{\left |E_{foton} \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2015 af mathon

Plancks konstant: h=6{,}62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s
Lysets vacuumhastighed c=2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}
Rydbergkonstanten R_{db}=1{,}09737\cdot 10^7\; m^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2015 af mathon

h\cdot c=1239{,}84\; eV\cdot nm

h\cdot c\cdot R_{db}=13{,}6057\; eV


Skriv et svar til: Beregn energi, frekvens og bølgelængde for en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.