Fysik

Radioaktivitet

13. november 2015 af SifuSuna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der anvendes I-131 med halveringstiden 8,0døgn. Når det radioaktive sprøjtes i patienten er aktiviteten 0,52kBq.

a) Beregn massen af den indsprøjtede mængde I-131
b) Beregn aktiviteten i patienten efter 5,0 døgn. 
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af Heptan

For teori og formler, se http://www.natlex.dk/henfaldsloven.html

a) At beregne henfaldskonstanten:

k=\frac{\ln(2)}{t_{1/2}}=...

At beregne antallet af kerner:

N=\frac{A}{k}=...

Omregn til enheden mol ved at gange N med NA = 6,0221·1023 mol-1. Beregn massen med m = nM.

b)

A=A_0 \cdot \left ( \frac{1}{2} \right ) ^{\frac{t}{t_{1/2}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2015 af mathon

a)
              N=\frac{A}{k}         k=\frac{\ln(2)}{T_\frac{1}{2}}

              m=\frac{N}{N_A}\cdot M

              m=\frac{A}{k\cdot N_A}\cdot M

              m=\frac{ T_\frac{1}{2}\cdot A}{\ln(2)\cdot N_A}\cdot M

              m=\frac{\left ( 4{,}32000\cdot 10^5\; s \right )\cdot (520\; s^{-1})}{\ln(2)\cdot(6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1})}\cdot (130{,}906\; \tfrac{g}{mol})=7{,}045\cdot 10^{-14}\; g


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2015 af jyhrtkgerlfæwdø (Slettet)

 Ved i hvordan man slette et indlæg herinde?


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.