Matematik

problem med i

21. december 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der en der kan hjælpe med følgende:

Hvordan får lavet 

\frac{z-i}{z^2+1}

om til:

\frac{1}{z+i}

Jeg ved det giver det samme, men hvordan jeg kommer derhen ved jeg ikke. Har prøvet at gange i/i på og så regne det ud, og jeg har prøvet at sætte z uden for parentes i nævner og tæller osv. osv, men jeg synes ikke rigtigt at der er noge tder fungerer :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. december 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(z - i) / (z2 + 1) =

(z - i) / (z2 - i2) =

(z - i) / ( (z - i)(z + i) ) =

1 / (z + i)


Svar #2
21. december 2015 af swampendk (Slettet)

Ahh. Smart :)


Tak for det


Skriv et svar til: problem med i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.