Matematik

Spørgsmål omkring lyd-beregning

06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg skal beregne lydintensiteten af et udsugningsanlæg fra 3 meters afstand. Jeg har fået opgivet informationer nok til, at beregne lydintensiteten fra 2 meters afstand. Dette gav 0,001 [W/m^2].

Ifølge vores lærebog, vil intensiteten blive 4 gange mindre, hvis afstanden fordobles. Da der ikke sker en hel fordobling, kan jeg så dividere 0,001 [W/m^2] med 2, for at få lydintensiteten fra 3 meter?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af peter lind

Der gælder at lydintensiteten omvendt proportional med kvadratet på afstanden.


Svar #2
06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Undskyld, men er det et ja? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2016 af peter lind

Det er det bestemt ikke  I = I0/r2


Svar #4
06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Okay. Kender du til en alternativ metode?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2016 af peter lind

Der er ingen alternativ metode og denne er altså endda meget simpel. Hvis afstanden er 1 m får du I0/12 hvis afstanden er 2 meter får du I0/22 o.s.v.


Svar #6
06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Hvilken formel tager du udgangspunkt i? Lydstyrken eller afstandsloven? (-:


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2016 af peter lind

afstandsformlen. Det r jo den det drejer sig om


Svar #8
06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

I=\frac{P}{4\cdot \pi \cdot r^{2}}

Jeg kender ikke effekten P.


Svar #9
06. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Jeg kan udregne effekten P for 2 meters afstand. Ændres effekten, hvis afstanden samtidig ændres til 3 meter? Eller kan jeg godt beregne det.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. januar 2016 af peter lind

Den ændres ikke


Svar #11
07. januar 2016 af RasmusEu (Slettet)

Tak, så giver det mening! (:


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring lyd-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.