Kemi

Hvorfor kan eddikesyre, mælkesyre og citronsyre opløses i vand?

13. januar 2016 af SimoneFrøkjær (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med en kemi opgave, som jeg simpelthen ikke forstår.

Den siger:

Argumenter for, at de eddikesyre, mælkesyre og citronsyre kan opløses i vand.

Hvordan finder jeg ud af det? Har det noget at gøre med hydrofile og hydrofobe stoffer? Jeg er helt lost :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af Soeffi

#0

Du skal bruge den regel at en vandopløselighed -OH eller -COOH opvejes af 4-5 hydrofobe led af kulstof og brint. 

Eddikesyre har en CH3 ud over carboxylsyre gruppen og er dermed vandopløselig.

Mælkesyre (vist nedenunder) har en OH og en COOH og en CH3 og er derfor vandopløselig.

 

Citronsyre er vist nedenunder:

Den har 4 hydrofile led og to hydrofobe.


Skriv et svar til: Hvorfor kan eddikesyre, mælkesyre og citronsyre opløses i vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.