Kemi

Hvor stor en del af ostens vægt er vand?

16. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En Riberhus ost er angivet at have et fedtindhold på 45 masse-% af tørstofindholdet (vægten, når vandet er dampet) i osten. Endvidere angives fedtindholdet i osten at være 25 masse-%. Hvor stor en del af ostens vægt er vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af mathon

                    0{,}45\cdot t\o r=fedt=0{,}25\cdot( t\o r+vand +fedt)

                    0{,}45\cdot t\o r=0{,}25\cdot t\o r+0{,}25\cdot vand +0{,}25\cdot0{,}45\cdot t\o r

                    0{,}45\cdot t\o r=0{,}25\cdot t\o r+0{,}25\cdot vand +0{,}1125\cdot t\o r

                    0{,}0875\cdot t\o r=0{,}25\cdot vand

                    vand=\frac{0{,}0875}{0{,}25}\cdot t\o r=0{,}35\cdot t\o r

                    total = vand +t\o r + fedt

Vand i procent af ostens masse:

                   \frac{vand}{total}\cdot 100\%

                   \frac{vand}{total}\cdot 100\%

                   \frac{0{,}35\cdot t\o r }{(0{,}35)+1+0{,}45)\cdot t\o r}\cdot 100\%=19{,}4\%

                            

                    

                    


Skriv et svar til: Hvor stor en del af ostens vægt er vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.