Kemi

Kemi A-Aflevering hjælp til forståelse søges

19. januar 2016 af kavazagi (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en 0,0500 M vandlig opløsning af methansyre (myresyre) måles pH til 2,54

a) Beregn hydronolysegraden (a) for methansyre i opløsningen

b) Beregn ud fra målingen styrkekonstanten Ks for mthansyre

Til 1,00 L af opløsningen sættes 3,78g natriummethamoat. antag at opløsningens volumen ikke ændres ved tilsætningen
c) Bregn pG for den nye opløsning
Der tilsættes nu 30m0 mL 1,00 saltsyre
d) Hvad bliver pG for opløsningen nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af mathon

a)

     pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left (\alpha \cdot c_s \right )      hvor \alpha er hydronolysegraden

     -pH=\log\left (\alpha \cdot c_s \right )

     \alpha \cdot c_s=10^{-pH}

     \alpha =\frac{10^{-pH}}{c_s}=\frac{10^{-2{,}54}}{0{,}0500}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af mathon

b)
                             HCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
molariteter:           c_s-\alpha \cdot c_s                                         \alpha \cdot c_s                     \alpha \cdot c_s

ligevægtsbrøk:
                              \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                              \frac{10^{-2p\! H}}{c_s-10^{-p\! H}}=K_s

                              K_s=\frac{10^{-5{,}08}}{0{,}0500-10^{-2{,}54}}


Svar #3
20. januar 2016 af kavazagi (Slettet)

Hvordan får du H3O+ opløftet i 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2016 af mathon

#3

ligevægtsbrøk:
                              \frac{\left [ HCOO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [HCOOH\right ]}=K_s      som ved indsættelse af
                                                                                          \left [ HCOO^- \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]
                                                                                          \left [ HCOOH \right ]=c_s-\left [ H_3O^+ \right ]
giver:
                              \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s


Svar #5
20. januar 2016 af kavazagi (Slettet)

Ok mange tak.

Jeg har regnet c og d. kan du tjekke om det ser rigtigt ud

(billede er vedhæftet)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #6
20. januar 2016 af kavazagi (Slettet)

Har rettet pH da jeg ahvde glemt et 0 i 0,0156, får pH = 2,99


Skriv et svar til: Kemi A-Aflevering hjælp til forståelse søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.