Kemi

Hvilespændingens afhængighed af temperatur

22. januar 2016 af Zall - Niveau: A-niveau

Et batteri med den strømgivende reaktion:
Zn(s) + Ag_2O(s) --> ZnO(s) + 2Ag(s)
Hvilespændingen og gibbsenergien afhænger af hinanden:
(delta)G = -q * U_0 = -2 * F * U_0
Systemets gibbsenergi kan regnes ud fra:
G = H - T * S

Mit spørgsmål:
Hvordan er hvilespændingen og temperaturen afhængige af hinanden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af mathon

                \Delta H-T\cdot \Delta S=-2\cdot F\cdot U_o

                2\cdot F\cdot U_o=T\cdot \Delta S-\Delta H

                U_o=\frac{T\cdot \Delta S-\Delta H}{2\cdot F}

                U_o=\frac{ \Delta S}{2F}\cdot T-\frac{\Delta H}{2F}                


Svar #2
22. januar 2016 af Zall

Mange tak - Derfor må hvilespændingen være proportional med temperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2016 af mathon

Nej,

       men der er en lineær afhængighed mellem hvilespændingen og den absolutte temperatur.


Skriv et svar til: Hvilespændingens afhængighed af temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.