Kemi

opløsning og volume gas

17. februar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg har to opgaver her som jeg ikke kender formlen til at beregne.

Det ser således ud.

Jeg har et magnesiumstykke med en masse på 2.73g

(CHCL = 0.692) - (pHHCL = 0.16) - (PHCL =1.01g/mL)

a) Hvor mange mL af en fortyndet saltsyre skal jeg bruge for at opløse hele magnesiumstykket?

b) Beregn det volumen gas der udvikles, når temperaturen er 37.0*C og trykket er 1.03 atm (104kPa)

Håber nogen kan give en forklaring på udregnings metoden til disse to :-)

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2016 af Toonwire

a)

Kig på reaktionsskemaet for reaktionen mellem saltsyre og magnesium:

Mg(s) + 2HCl(aq) \longrightarrow Mg^{2+}(aq) + 2Cl^-(aq) + H_2(g)

Du bruger dobbelt så mange saltsyre-molekyler som magnesium, for at opløse.

En masse af magnesium på 2.73g svarer til en stofmængde på?   \left(\begin{matrix}n_{Mg}=\frac{m_{Mg}}{M_{Mg}} \end{matrix}\right)

På denne måde kan du finde stofmængden af HCl. Og idet du på forhånd er givet en koncentration, kan du ligeledes finde volumen:

V_{HCl~(aq)}=\frac{n_{HCl~(aq)}}{c_{HCl~(aq)}}


b)

pV=nRT~\Leftrightarrow~p=\frac{nRT}{V}

Husk rigtig enhed på gaskonstanten R.

\\R = 0.0820574587~\frac{L\cdot atm}{mol\cdot K}\\\\ R = 8.314472~\frac{L\cdot kPa}{mol\cdot K}


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. februar 2016 af mathon

En masse af magnesium på 2.73g svarer til en stofmængde på   \left(\begin{matrix}n_{Mg}=\frac{m_{Mg}}{M_{Mg}} \end{matrix}\right)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2016 af mathon

b) Beregn det volumen gas der udvikles, når temperaturen er 37.0*C og trykket er 1.03 atm (104kPa)

  n_{H_2}=n_{Mg}   

 R=0{,}082057\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K}   

                                                som er relvant her


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2016 af mathon

#2 var svar på Toonwire's oprindelige:

En masse af magnesium på 2.73g svarer til en stofmængde på?   \left(\begin{matrix}n_{Mg}=\frac{M_{Mg}}{m_{Mg}} \end{matrix}\right)


Skriv et svar til: opløsning og volume gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.