Matematik

polynomium med lavest mulig grad

09. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har denne opgave som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal få hul på, er der nogle der kan hjælpe?


Svar #1
09. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Glemte at vehæfte filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af VandalS

Hvis polynomiet kunne have komplekse rødder ville svaret per faktorisering nemt være

P(x)=(x-r_1)\cdot(x-r_2)\cdot (x-r_3)

Nu skal polynomiet imidlertidigt have reelle koefficienter, så det er ikke helt så simpelt. Til gengæld ved du så at for polynomier med reelle koefficienter optræder komplekse rødder altid i komplekst konjugerede par, så det er et spørgsmål om også at inkludere disse ekstra rødder når vi laver polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af StoreNord

Kan det passe det giver    80z-400     ???


Svar #4
09. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Det ved jeg ikke, som sagt kan jeg ikke få hul på den, og ved ikke rigtigt hvordan jeg skal få det

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2016 af StoreNord

80z-400     ???                    er godt nok forkert. :(

P(z)=(z-5)(z-2+i)(z-2-i)(z-       )(z-       )       altså også en parentes med den komplext konjugerede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2016 af StoreNord

P(z)=(z-5)(z-2+i)(z-2-i)(z +11-2i)(z+11+2i)

      =(z-5)(z²+4-1)(z²+117)=

      =(z-5)(z4+117z2+3z2+351)

      =(z-5)(z4+120z2+351)

      =z5+120z3+351z-5z4-600z2-1755=

      =z5-5z4+120z3-600z2+351z-1755                  Har jeg ret??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2016 af VandalS

Jeg får

P(z)=z^5+13z^4-48z^3-600z^2+2575z-3125.

Det ser ud til at du glemmer nogle led når du gange dine parenteser ud, og husk at i\cdot (-i) = -i^2 = -(-1) = 1

P.S. Jeg kan se at jeg har skrevet forkert i min tidligere post, der skal i den første linje selvfølgelig stå koefficienter i stedet for rødder.


Svar #8
10. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Men er fremgangsmåden i #6 rigtig - altså er det den fremgangsmåde der skal benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2016 af hesch (Slettet)

Første linie i #6 er rigtig ( har ikke regnet resten efter ).

Når du skal have en kompleks rod med som løsning, må du også have dens kompleks konjugerede med, hvis polynomiet skal have reelle koefficienter.  Den er ikke længere.

Så mindst mulig orden = 3 + 2 = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2016 af StoreNord

  =(z-5)(z²+4-1)(z²+117)=                                  er forkert, ja

Der er fortegnsfejl to steder.             :(


Skriv et svar til: polynomium med lavest mulig grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.