Kemi

Hjælp til kemi spørgsmål

12. marts 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man beregne nedenstående opgave? Jeg ved heller ikke, hvilken formel/metode som jeg skal benytte mig af. Håber nogle kan hjælpe med dette.

Opgave: Beregn koncentrationen af hydroxidioner i følgende tre opløsninger:

1.    1,0% KOH

2.   1,0% NaOH

3.    1,0% Ca(OH)2

Gå ud fra, at alle opløsninger har massefylden 1,0 kg/L.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2016 af mathon

Beregning af molariteten
                         c=10^{-2}\cdot \frac{\varrho_{opl} }{M}=\frac{10^{-2}\cdot 10^3\; \tfrac{g}{L}}{M}=\frac{10}{\left \{ \left. M \right \} \right.}\; \tfrac{mol}{L}   hvor \left \{ \left. M \right \} \right. er talværdien af  M

          1.          
                         \left [ OH^- \right ]=\left [ KOH \right ]=\frac{10}{56{,}105}\; M        her er M enheden \tfrac{mol}{L}

          2.           
                         \left [ OH^- \right ]=\left [ NaOH \right ]=\frac{10}{39{,}997}\; M

          3.           
                         \left [ OH^- \right ]=2\cdot \left [ Ca(OH_2) \right ]=\frac{20}{74{,}092}\; M


                      


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2016 af mathon

detaljer:
                 100 g opløsning indeholder 1 g rent stof.

                  antal mol 
                                    n=\frac{1\; g}{M}
                  opløsningens volumen
                                
                                    V=\frac{100\; g}{\varrho }=\frac{100\; g}{1000\; \tfrac{g}{L}}=0{,}1\; L

                  formel koncentration:
                                    c=\frac{n}{V}=\frac{\frac{1\; g}{M}}{0{,}1\; L}=\frac{10}{\left \{ \left. M \right \} \right.}\; \frac{mol}{L}
                                     


Skriv et svar til: Hjælp til kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.