Matematik

Eksponentiel udvikling

15. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt den eksponentielle udvikling y = 5 ·1,12x. Hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1? Beregn fremskrivningsfaktor der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende procentvise y-tilvækst?

Hvis nogen kunne svare på opgaven ville de være et stort hjælp! tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af mathon

              a=1+r_{y_1}=1+0{,}12

                        r_{{y_1}}=\frac{p_{y_1}}{100}=0{,}12

                                  p_{y_1}=12\%

              fremskrivningsfaktor for en x-stigning på 2:

                                 r_{y_2}=\frac{p_{y_2}}{100}=0{,}2544\:

                                 p_{y_2}=25{,}44\%

                                 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.