Matematik

bestem maksimale bredde?

23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogle der ved hvordan den maksimale bredde bestemmes?

Vedhæftet fil: vindue.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2016 af peter lind

Find skæringerne med x aksen hvilken svarer til at løse ligningen f(x) = 0. Hvis du vil løse den med håndkraft kan du sætte u = 4,6x og så finde u først. Højden er f(0)


Svar #3
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

det er x = 1,35 og x = -1,35, så den maksimale bredde er 2,7 m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2016 af peter lind

Hvis du ellers har regnet rigtig så ja


Svar #5
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

men jeg forstår ikke den med arealet? er nedre grænse så bare -1,35 og øvre grænse 1,35? vil det ikke bare give 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2016 af SuneChr

#3
Ja,  + 4 mm   : )


Svar #7
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

hvorfor plus 4 mm?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2016 af SuneChr

# 7
Det er jo den   m a k s i m a l e   bredde
2·1,3521369193... =
# 5
Hele punktmængden ligger over x-aksen, og derfor er det bestemte integral > 0.
Benyt symmetriegenskaben og integrer derfor kun den halve figur og gang med 2.


Svar #9
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

arh, okay. Så nedre grænse 0 og øvre grænse 1,35. Dette ganges så med 2? Kan du også lave den på dit cas? mit har en tendens til at drille nemlig..


Svar #10
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

får med mit cas 5,742


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2016 af Soeffi

#0. Løsning i Geogebra.

Vedhæftet fil:Mat-A-2012-08-15-2-14.png

Svar #12
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

så du får arealet til 5,741? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2016 af SuneChr

# 10
Med alle cifrene i # 8 fås
5,74129...


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2016 af Soeffi

#12 Ja. Det er ikke alt, der er regnet færdigt.

a) er beregnet i linje 1 til 3.

b) er beregnet i linje 4 og

c) er beregnet i linje 5 til 6


Svar #15
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

er der en metode til at bestemme forskriften for en parabel ud fra forskriften? kan ikke umiddelbart se hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. marts 2016 af Soeffi

#15

Metoden er g(x) = a·(x-x1)·(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne for andengradspolynomiet/parablen, der er de samme som for f(x). Her mangler du a, som findes ud fra oplysningen om, at c = 3, idet f(0) = 3, dvs. parablen skal skære y afsen i samme punkt som f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. marts 2016 af SuneChr

# 12
Prøv denne version, - kalkulatorer elsker nemlig hele tal, og der  e r  ganget med 2

\int_{0}^{1,3521369193}\left ( 8-\left ( \frac{23}{5} \right )^{x}-\left ( \frac{5}{23} \right )^{x} \right )\, \textup{d}x  


Svar #18
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

nu er jeg ikke helt med? er arealet så ikke 5,742


Svar #19
23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet)

og parablens forskrift vil være y = -1,646x^2 + 3


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. marts 2016 af SuneChr

f\left ( \frac{\ln \left ( 4-\sqrt{15} \right )}{\ln 23-\ln 5} \right )\: =\: 0             og

f\left ( \frac{\ln \left ( 4+\sqrt{15} \right )}{\ln 23-\ln 5} \right )\: =\: 0                      


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.