Matematik

Rumfang

18. april 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig person der kan hjælpe med denne opgave? 

På forhånd tak 

William 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

#1

Ikke noget du kan hjælpe med Pvm? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Benyt, at legemadrassen har form som en prisme

V=h*G, hvor h er højden af prismet og G er arealet af grundfladen

Udtryk h ved x

Det ses, at de to trekanter er retvinklede, og derfor kan pytagoras tages i brug. 90 er hypotenusen

h2+x2=902

h2+x2-x2=902-x2

h2=902-x2

√h2=√(902-x2)

h=√(902-x2)

V=h*G rumfang af prisme 

Arealet af en trekant er A=1/2*h*g

Arealet af den ligebenede trekant er 1/2*2x*√(902-x2)=x*√(902-x2)

R(x)=200*x*√(902-x2)


Svar #4
18. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Tak for hjælpen med A, Kan du også hjælpe med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2016 af 123434 (Slettet)

b)

Hvilken x-værd giver det størst mulige rumfang?

R'(x)=0 for at finde maksimum 

Beregner x=63,64 ved hjælp af wordmat 

x=63,64 er maksimum for funktionen. Når x er 63,64 så er rumfanget af hulen størst mulig


Svar #6
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Hvordan finder du frem til x=63,64? Bruger programmet Maple 


Svar #7
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Ikke nogen der kan hjæpe?? 


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.