Matematik

differentation af en sammensat funktion

15. juni 2016 af tju (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har lidt problemer med at differentiere følgende funktion: 

m(x)=4*cos(3x-9)+3/x

Jeg har prøvet mig frem med regnereglen f'(g(x))*g'(x)

f(x)=cos(3x-9)
g(x)=3x-9

Dertil får jeg så: m'(x)=4*-sin(3x-9)*3-3/x2

Men Nspire er fuldstændig uenig med mig... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2016 af peter lind

Du skriver det lidt mærkeligt op, men ellers er det rigtigt. Det er bedre at skrive det som -12*sin(3x-9)-3/x2 Hvad får Nspire det til ?


Svar #2
15. juni 2016 af tju (Slettet)

Jeg fandt ud af, at det var rigtigt udregnet. Nspire var bare ikke indstillet til radianer - typisk! 

Ellers tak for hjælpen


Skriv et svar til: differentation af en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.