Matematik

Er dette rigtigt?

13. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som overskriften siger. Er det jeg har lavet rigtigt?

Jeg skal bevise at det der står øverst til højre differentieret giver det der står øverst til venstre.

Vedhæftet fil: unnamed.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2016 af peter lind

det er aldeles uklart hvad du egentlig laver men i hvert fald

du glemmer at y også skal differentieres for eks.

(y4+4y)'  = 3y3*dy/dx .+4dy/dx


Svar #3
13. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet)

y^4 differentieret giver da 4y^3?

Jeg har har differentieret y^4 + 4y 

(y^4 + 4y)´ = 4y^3 + 4 

og

(2x + 1)´ = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2016 af peter lind

Det er hvis du differentiere med hensyn til y; men du skal differentiere med hensyn til x. Alment gælder  df(y)/dx = (df(y)/dy)*(dy/dx) ifølge reglerne om differentiation af en sammensat funktion


Svar #5
13. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvordan jeg skal gøre det så...

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2016 af peter lind

d(y4+4y-3x3sin(y))/dx = (3y3+4)y' -6x2sin(y) -3x2vos(y)*y' = 2

Isoler y' i den ligning


Svar #7
14. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet)

men hvor får du 3y^3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2016 af peter lind

Undskyld. Det er en tastefejl. Der skulle så 4*y3


Svar #9
14. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet)

Arh okay så det giver det hele mening nu ? tak

Svar #10
14. september 2016 af Sabrina11111 (Slettet)

Hov glem spørgsmålstegnet;)

Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.