Kemi

Le Chatelier's princip

17. september 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan I hjælpe med at besvare spørgsmålene ifht. Le Chayelier's princip?

Jeg ved, at svar på nr 1 er exoterm, da delta H er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af mathon


Svar #2
17. september 2016 af nichole12 (Slettet)

Yup??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af mathon

1.
           Reaktionen er exoterm.

2.
           Tilsætter man CO\, _{\textit{(g)}} forskydes den eksisterende ligevægt mod højre, indtil der igen er ligevægt.

3.

           Øger man fællesvolumenet forskydes den eksisterende ligevægt mod højre, indtil der igen er
           ligevægt.

4.

           Øger man temperaturen forskydes den eksisterende ligevægt mod venstre, indtil der igen er
           ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2016 af mathon

Øges fællesvolumenet fortyndes samtlige koncentrationer med samme fortyndingsfaktor f>1
så:
                   \frac{f^{-1}\left [ CH_3OH \right ]}{f^{-1}\left [ CO \right ]\cdot \left (f^{-1}\left [ H_2 \right ] \right )^2}=f^2\frac{\left [ CH_3OH \right ]}{\left [ CO \right ]\cdot \left [ H_2 \right ] ^2}>K_c

hvorfor tælleren øges og nævneren mindskes, hvilket kun kan foregå ved, at den oprindelige ligevægt forskydes mod højre.


Skriv et svar til: Le Chatelier's princip

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.