Kemi

Start volumen

25. september 2016 af Solvejens (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg skal fremstille 1 M HCl. Jeg kender:
Konc. HCl= 12 M (37%)
M= 36,46 g/mol
C (start)= 12 M
C (slut)= 1 M
V (slut)= 3000 mL
V (start)= ?

Jeg mangler at finde start-volumen.
Molforholdet er fundet til: 12/1= 12

Hvordan beregner jeg V (start)?

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

cfør · Vfør = cefter · Vefter


Svar #2
25. september 2016 af Solvejens (Slettet)

Så resultatet er 250 mL?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja. 


Svar #4
25. september 2016 af Solvejens (Slettet)

Hvad skal molforholdet så bruges til?

Skriv et svar til: Start volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.