Kemi

Lambert-Beers lov

07. oktober 2016 af milleneedshelp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Når man laver en standardkurve for at eftervise Lambert-Beers lov, hvad svarer konstanten a og b så til ift. loven?

Hvad fortæller den molare absorptionskoefficient \varepsilon _{\lambda } om ift. loven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der er tale om ligefrem proportionalitet, så det er kun konstanten a, der er interessant. 

Hældningskoefficienten er givet ved \varepsilon_\lambda \cdot l

Absorptionskoefficienten fortæller noget om, hvor meget et kemisk stof dæmper lys ved en given bølgelængde. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2016 af maria2datter (Slettet)

ε er jo specifik for det stof du måler absorbans på.

A=ε*l*c

A=absorbans ε=absorptionskoefficient l=lysets længe (kuvettens "størrelse" normalt 1cm, så 1) c=koncentrationen. 

A=c*ε   hvis    y=ax

dvs hældningen er jo ε (a)   absorbans er afhængig af koncentrationen så x-værdierne er koncentrationen og A afhængig (y)

Svarer det paa dit spørgsmaal?


Skriv et svar til: Lambert-Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.