Matematik

Reducer udtrykket. Mest muligt

08. oktober 2016 af Larry25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, er der en som vil hjælpe mig med at gennemgå denne opgave.

Reducer udtrykket mest muligt

x^2-2x/2x-6 : x^2-4/x^2-3x

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af jantand

Hvad betyder det   : (kolon)

Jeg tror du har skrevet forkert af


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2016 af mathon

           \frac{x(x-2)}{2(x-3)}:\frac{(x+2)(x-2)}{x(x-3)}=                       x\neq3

           \frac{x(x-2)}{2(x-3)}\cdot \frac{x(x-3)}{(x+2)(x-2)}=\frac{x^2}{2(x+2)}\; \; \; \; \; \; x\notin \{-2,2,3\}    


Svar #3
08. oktober 2016 af Larry25 (Slettet)

#1

Jeg går ud fra det betyder divideret med. Sådan står den i bogen.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket. Mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.