Matematik

Uafhængighedstest - Har jeg gjort det rigtigt eller?

09. oktober 2016 af Rezwan963 - Niveau: B-niveau

Jeg har udregnet opgave 2 i vedhæftet fil. Har jeg gjort det rigtigt?

Jeg får en P-værdi på 3.89866E-10 ....


Svar #1
09. oktober 2016 af Rezwan963

Mine resultater kommer i form af skærmbilleder i efterfølgende kommentarerer.


Svar #2
09. oktober 2016 af Rezwan963

..


Svar #3
09. oktober 2016 af Rezwan963

..


Svar #4
09. oktober 2016 af Rezwan963

...


Svar #5
09. oktober 2016 af Rezwan963

...


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af Soeffi

#0 Jeg har udregnet opgave 2 i vedhæftet fil. Har jeg gjort det rigtigt?

Vi kender ikke indholdet af Excel-arkene. 


Svar #7
09. oktober 2016 af Rezwan963

#6
#0 Jeg har udregnet opgave 2 i vedhæftet fil. Har jeg gjort det rigtigt?

Vi kender ikke indholdet af Excel-arkene. 

Her er Excel-dokumentet.

Jeg har sorteret dataene, og derefter talt hvor mange der er i hver kategori.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2016 af Soeffi

#7 Jeg har sorteret dataene, og derefter talt hvor mange der er i hver kategori.

Dine tal ser ud til at være rigtige, men du kan bruge kommandoen... 

=TÆL.HVISER(A:A;A2;B:B;B2)

...i stedet for at sortere og tælle manuelt. Kommandoen tæller antallet af forekomster af kombinationen af det, som står i felterne A2 og B2 hele vejen ned i kolonne A og B. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2016 af AMelev

Hvis du bruger TI, behøver du ikke selv beregne forventede værdier ved en uafhængighedstest - det kan TI gøre for dig.

Du skal i noteværktøjet angive den observerede matrix obs:=[17,77,179,378;18,60,111,560] (i kantedede parenteser med tallene i en række adskilt af komma og med rækkerne adskilt af semikolon ;)
Chi2 uafhængighedstest: χ²2way obs (funktionen findes i Katalog)
Signifikansniveau: alfa:= ...
Forventet fordeling : stat.expmatrix    Alle de statistiske værdier (stat.) finde under Var-knappen øverst
Testsandsynlighed p: stat.pval

Evt. også, men det kun som tjek eller forståelse,
Teststørrelse Q: stat.χ²
Antal frihedsgrader df: df:=stat.df
Kritisk værdi k: invχ²(1-alfa,df)

Hvis teststørrelsen er mindre end den kritiske værdi ~ testsandsynligheden er større end signifikansniveauet alfa, må hypotesen accepteres - i modsat fald må den forkastes.

Det kan også gøres på andre måder i TI. Denne er nok den nemmeste og mest overskuelige, men det er en smags sag.

Dine resultater ser ud til at være rigtige.


Skriv et svar til: Uafhængighedstest - Har jeg gjort det rigtigt eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.