Matematik

Sammensat funktion -

12. oktober 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave: 

\large \cos\left ( \sin^{-1}\left ( \frac{\sqrt{2}}{2} \right ) \right )
Jeg har selv forsøgt og får:

\cos\left ( \sin^{-1}\left ( \frac{\sqrt{2}}{2} \right ) \right )=\cos\left ( \frac{\pi }{4} \right )=\frac{\sqrt{2}}{2}
Men jeg har læst at \cos\left ( \frac{\pi }{4} \right )=\frac{1}{\sqrt{2}}

Mit spørgsmål er om \small \frac{1}{\sqrt{2}} er det samme som \small \frac{\sqrt{2}}{2}?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2016 af VandalS

Ja, det er det. Forlæng med \sqrt{2} i den første brøk og du får

\frac{1 \cdot \sqrt{2}}{(\sqrt{2})^2}= \frac{\sqrt{2}}{2}.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2016 af Capion1

Forlæng brøken med √2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2016 af Capion1

# 0
ved at gange de to brøker over kors vil du se, det stemmer.


Svar #4
12. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Sammensat funktion -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.