Matematik

Minimum for funktion under bibetingelse

01. november 2016 af Pernille899 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig...

Jeg skal:
Bestem minimum for funktionen: g(x,y) = e^x + e^y
under bibetingelsen: 2x+y-ln(4) = 0

Hjælp.. hvad gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

                  \frac{\partial g}{\partial x}=g_x=e^x

                  \frac{\partial g}{\partial y}=g_y=e^y

stationære indre punkter 
kræver:
                     g_x=g_y=0    hvilket ikke er muligt.

Der kan altså kun være tale om randpunkter
formentlig givet
ved:
               2x+y-2\ln(2)=0

               y=-2x+2\ln(2)


Svar #2
01. november 2016 af Pernille899 (Slettet)

Hvordan går du det til det?

Hvad er din fremgangsmåde?
Er det noget med at jeg skal differentiere et sted?... Jeg er totalt lost

Du får vel bibetingelsen til: y=ln(4)-2x?

og hvad gør du så af denne?


Skriv et svar til: Minimum for funktion under bibetingelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.