Matematik

Er dette rigtigt

14. november 2016 af tamh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er dette rigtigt differentieret.

Funtkionen er:

\small f(x,y)=\frac{x}{x^2+y^2}

Jeg bruger brøkreglen:

\tiny \frac{\partial }{\partial x}=\frac{1*(x^2+y^2)-x*2x}{(x^2+y^2)^2}=\frac{x^2+y^2-2x^2}{(x^2+y^2)^2}

\small \frac{\partial }{\partial y}=\frac{x*(x^2+y^2)-0*2y}{(x^2+y^2)^2}=\frac{x^3+xy^2}{(x^2+y^2)^2}
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

Se følgende igennem - fortæl mig (eller andre), hvis der er noget, der ikke giver mening.
Jeg regner det gerne igennem igen og tilføjer regneregler o. lign. med farver, så det bliver mere overskueligt.


Svar #2
15. november 2016 af tamh (Slettet)

Mange tak for det! Nu er jeg med. 
Kan jeg spørge om man notationsmæssigt gerne må skrive flere \tiny 'ere i en ligning. Eks. i:

\tiny \frac{(x^2+y^2)\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}[x]-\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}[x^2+y^2]*x}{(x^2+y^2)^2}
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2016 af Therk

Det kan du såmen godt, så længe det er klart og entydigt for læseren hvad der står; Leibniz' notation skal ikke forstås som en brøk, men en operator. En god ide kan være at omslutte det (hele) med en parentes.

Eksempelvis

f(x) \cdot \Bigl(\frac{\mathrm d}{\mathrm dx} g(x) \Bigr ) = f(x)\, g'(x)


Skriv et svar til: Er dette rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.