Matematik

Finde m i: H=968+9,25*m-4,33*a

20. november 2016 af Minta (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej - jeg er i tvivl om hvordan jeg skal udregne følgende opgave. Jeg har regnet A, men har problemer med B. Det er selvfølgelig m jeg skal finde da jeg jo kender a(30), men hvordan gør jeg det? Er det som ligning, og hvordan gøres dette? Jeg kan selvfølgelig godt løse ligninger, men denne har jeg lige svært ved. Håber nogen kan hjælpe mig! Opgaven følger her:

Hvilestofskiftet angiver, hvor mange kcal kroppen forbrænder i løbet af et døgn. For en bestemt kvinde kan hvilestofskiftet H(kcal) beregnes ved formlen:

H=968+9,25*m-4,33*a

hvor m er kvindens vægt i kg,og a er kvindens alder i a°r. Da kvinden var 20 a°r, vejede hun 60 kg.

a) Bestem hvilestofskiftet, da kvinden var 20 a°r.

Det oplyses, at kvindens hvilestofsldfite var uændret, da hun blev 30 a°r.

b) Bestem kvindens vægt som 30-a°rig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af StoreNord

H=968+9,25*m-4,33*a        H fandt du i a)  alderen er 30. Eneste ubekendte er "m".

--                      1066,4=968+9,25*m-4,33*30           find m.


Svar #2
20. november 2016 af Minta (Slettet)

Jeg får dog a til 1436,4? Men jeg fandt heldigvis rundt i hvordan jeg skulle løse ligningen, og resultatet blev 64,7 kg hvilket jo lyder meget rimeligt :-) Men tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af StoreNord


Skriv et svar til: Finde m i: H=968+9,25*m-4,33*a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.