Matematik

Eksponentiel udvikling

22. november 2016 af DrenardI (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogen der kan fortælle mig hvad der menes med denne opgave og hvordan finder frem til de forskellige ting. Der er et eller andet jeg gør forkert :/
Vedhæftet fil: IMG_9255.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

1) Benyt formlen a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}. for punkterne (x_1,y_1) og (x_2,y_2).

2) Benyt b=\frac{y_2}{a^{x_2}} el. b=\frac{y_1}{a^{x_1}} (det er ligegyldigt, hvilken du benytter).

3) Hvis x får tilvæksten Δx, vil f(x) blive ganget med en faktor aΔx. Er tilvæksten 1, er Δx = 1, dvs.

f(x+1) = b · ax+1 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2016 af mathon

og dermed
                         f(x+1)=f(x)\cdot a

                         f(x+2)=f(x)\cdot a^2

                         f(x+3)=f(x)\cdot a^3
         …
                        f(x+n)=f(x)\cdot a^n


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.