Matematik

cirkel

06. januar 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
Hvor langt kommer cyklen,hvis hjulet foretager 50 omdrejninger?

skal jeg finde omkredsen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2017 af PeterValberg

Ja, det vil da være en rigtig god idé :-)
den tilbagelagte strækning er nemlig lig med 50 gange omkredsen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. januar 2017 af shain

For at finde omkredsen skal jeg kende diameteren er det de 50 omdrejninger?

Svar #3
06. januar 2017 af shain

O= pi*50?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2017 af StoreNord

O = Pi·d = π·2r                         fordi          \pi=\frac{O}{d}


Svar #5
06. januar 2017 af shain

mht til opgaven er det så pi*50?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2017 af StoreNord

Hvis 50 er antallet af omgange, flytter cyklen sig    O = Pi·d = π·2r     pr omgang.

Men hvad er hjulets diameter eller radius?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Ja du skal finde omkredsen af hjulet det kalder vi O og hjulets diameter kalder vi d og radius kalder vi r;

d=2* r

Omkredsen er O = Pi* d eller O= 2 *Pi* r  det bliver det samme

Så skal hjulet foretage 50 omdrejninger det bliver i alt til en strækning på S = 50* O


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Står der ikke noget om hjulets størrelse i opgaven?


Svar #9
06. januar 2017 af shain

Har kun informationen om de 50 omdrejninger i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2017 af StoreNord

Så kan du ikke regne opgaven. Men måske findes oplysningerne i en tidligere opgave. Ellers må vi jo bare sige, at diameteren er         d cm      lang.

Måske har du ligefrem omkredsen O fra en tidligere opgave?


Svar #11
07. januar 2017 af shain

Den er god nok radius fra tidligere opgave er 35 cm

Svar #12
07. januar 2017 af shain

o= 35*2 *pi*50?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2017 af StoreNord

Ja


Svar #14
07. januar 2017 af shain

tak for hjælpen

Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.