Kemi
Ækvivalente mængder
08. januar 2017 af
Theguyfromskive
-
Niveau: 10. klasse
3H2 + N2 = 2NH3
er 12,5 gram dihydrogen ækvivalent med 25,3 gram dinitrogen
er 12,5 gram dihydrogen ækvivalent med 25,3 gram dinitrogen
Svar #1
08. januar 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)
12,5 g H2 indeholder:
n = m/M
n = 12,5 g / (2 * 1,00794 g/mol) = 6,20 mol
25,3 g N2 indeholder:
n = 25,3 g / (2 * 14,0067 g/mol) = 0,903 mol
Disse mængder er ikke ækvivalente da der skulle have været 3 gange så meget H2 som N2.
Skriv et svar til: Ækvivalente mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
