Fysik

Hjælp søges :-)

06. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Figuren ovenfor viser det kinesiske kraftværk ”Three Gorges Dam”. Når det er færdigbygget i 2011, bliver det verdens største vandkraftværk.

A) Med en totalkapacitet på 22,5 GW, hvor meget energi kan der maksimalt omsættes på et år?

B) Når reservoiret er i fuld højde ligger det 175 m over floden nedenunder. Hvis kraftværket kører på maksimal ydelse (22,5 GW), hvor mange m3 vand skal der strømme i gennem turbinerne pr. sekund? (husk at 1 m3 vand har massen 1000 kg).

C) 90% af den tilførte (dvs. den omsatte) energi udnyttes i form af elektrisk energi. Beregn den maksimale udnyttede energi.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2017 af mathon

A)
           Energiomsætning på et år

                           E_{aa r}=P\cdot t=\left ( 2{,}25\cdot 10^{10} \;\tfrac{J}{s}\right)\cdot \left ( 3{,}15569\cdot 10^7\; s \right )


Svar #2
07. februar 2017 af Kristensenalex

Hvad gør jeg i spørgsmål c)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2017 af mathon

#2
             P _{udnyttet}^{max}=\left ( 22{,}5\; GW \right )\cdot 0{,}90


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.