Matematik

Eksponentiel udvikling

17. februar 2017 af rikke17044 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er kommet i problemer med denne opgave, håber der er en der kan hjælpe :)
Primært spg. 2 jeg skal have hjælp til :)


Udviklingen i befolkningstallet i Indien kan i perioden 1985-2011 beskrives ved nedenstående matematiske model, hvor x står for antal år efter 1985, og y for befolkningstallet.

y=860*1,014^x


1) Beregn fordoblingstiden for befolkningstallet i Indien ifølge modellen (helt tal)

Denne har jeg beregnet til 50

2)Hvor mange procent vokser befolkningstallet i Indien på 10 år ifølge modellen? (1 decimal)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2017 af janhaa

(860*1,014^{10})/860=1,149\\ DVs\\

14,9 %

(15 %).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2017 af mathon

2)
                            \frac{y(10)-y(0)}{y(0)}\cdot 100\%

                            \left (\frac{y(10)}{y(0)}-1 \right )\cdot 100\%

                             \left (1{,}014^{10}-1 \right )\cdot 100\%

                             \left (1{,}149157-1 \right )\cdot 100\%

                             0{,}149157\cdot 100\%=14{,}9\%


Svar #3
17. februar 2017 af rikke17044 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.