Fysik

Bl.a. kinetisk energi

18. februar 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan løser jeg følgende to opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q5

Du kan slå op at der er tale om en kugleskal.

Q6

Ktot = ½Mv2 + ½Iω2

Så kan du indsætte at I = 2/3 MR2 og at ω = v/R. Det giver så

Ktot = 5/6 Mv2


Svar #2
19. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Mange tak, kan du hjælpe med mit sidste spørgsmål, som jeg også har svært ved?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2017 af hesch (Slettet)

Jeg ville vælge første svarmulighed, for opgaven oplyser ikke om denne kontaktpunktshastighed skal beregnes i forhold til gulv eller i forhold til kuglens centrum.

Det er måske lidt "tricky", men ret skal være ret.


Skriv et svar til: Bl.a. kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.