Matematik

HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

02. marts 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Søger hjælp til følgende opgave, især med forståelsen af, hvorfor man løser den som man gør

Bestem den funktion af g(x), der er en løsning til differentialligningen

d/dx(g(x))=d/dx((g(x))=1/\sqrt{x}, hvor x>0  og den garfen for den går gennem (9,.5)

Tak på forhånd

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af mathon

                       g{\, }'(x)=2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}

                       g(x)=2\cdot \sqrt{x}+k     gennem (9,5)

                       g(9)=5=2\cdot \sqrt{9}+k

                                     g(9)=5=6+k

                                                   k=-1
dvs
                       g(x)=2\cdot \sqrt{x}-1


Svar #2
02. marts 2017 af Einstein5 (Slettet)

Forstår ikke helt trin 1 og 2


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.