Matematik

Hjælp søges til matematikopgave, hasteeeeer!!

02. marts 2017 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har prøvet at kæmpe med denne her opgave i matematik, uden at finde frem til en løsning, håber at der er en venlig sjæl derude som kan hjælpe mig :)

En funktion f er givet ved:

f (x) = \frac{1}{\sqrt{x}}+2x, x>0.

a) Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,10).


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2017 af mathon

           F(x)=2\sqrt{x}+x^2+k         gennem (4,10)

           F(4)=10=2\sqrt{4}+4^2+k

           10=4+16+k

           k=-10
dvs
           F(x)=2\sqrt{x}+x^2-10

                           


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2017 af StoreNord

En mulig stamfunktion til       x-0.5 må være noget med       x0,5       

helt præcis               2x0,5               for at det kan differentieres til x-0,5.


Svar #3
02. marts 2017 af Helenemadsen1 (Slettet)

#2

En mulig stamfunktion til       x-0.5 må være noget med       x0,5       

helt præcis               2x0,5               for at det kan differentieres til x-0,5.

men man skal vel ikke skrive en stamfunktion til opgaven?

Det du har skrevet giver ikke rigtig mening i mit hoved 


Svar #4
02. marts 2017 af Helenemadsen1 (Slettet)

#1

           F(x)=2\sqrt{x}+x^2+k         gennem (4,10)

           F(4)=10=2\sqrt{4}+4^2+k

           10=4+16+k

           k=-10
dvs
           F(x)=2\sqrt{x}+x^2-10

                           

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Hjælp søges til matematikopgave, hasteeeeer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.