Matematik

udvikling

03. april 2017 af NevruzB (Slettet) - Niveau: C-niveau

Y = 2,68 * 0,002x

I hvilket år kommer det årlige antal solgte teaterbilletter ned under 2,00 millioner, hvis udviklingen fortsætter


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2017 af mathon

    Du har en misforståelse i 0{,}002^x.


Svar #2
03. april 2017 af NevruzB (Slettet)

Tak, ved du så hvad 2,68 og 0,002 står for


Svar #3
03. april 2017 af NevruzB (Slettet)

ja for jeg mente 0,992 kom bare til at ramme 0 istedet for 9. kan du skrive ligningen igen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2017 af mathon

    Løs
                2{,}00=2{,}68\cdot 0{,992^x}


Svar #5
03. april 2017 af NevruzB (Slettet)

Tak, men ved du ogå hvad tallene står for?


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. april 2017 af mathon

        y=2{,}68\cdot 0{,}992^x=2{,}68\cdot \left (100\%-0{,}8\% \right )^x

        De 2,68 mio solgte teaterbilletter aftager med 0,8% om året efter… (et i opgaven nævnt årstal)


Skriv et svar til: udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.