Matematik

Mål nøglevidden og udregen K

03. april 2017 af Thaer (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej alle!
Jeg har et spørgsmål til jer
Hvordan kan man beregner K ,hernede
Vedhæftet fil: 20170403_203236.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2017 af SuneChr

Kald nøglevidden for a
og siden i den ligesidede trekant K/2
og højden i den ligesidede trekant a/2
Da har man, med Pythagoras,
(\frac{a}{2})^{2}+(\frac{K}{4})^{2}=(\frac{K}{2})^{2}

og isolér heraf K. Indsæt dernæst værdien for a i dette isolerede udtryk.


Svar #2
03. april 2017 af Thaer (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg kan ikke finde ud af det.

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2017 af SuneChr

K=\frac{2\cdot \sqrt{3}}{3}\cdot a           eller      K ≈ 1,1547·a           hvor a er nøglevidden.
Man opløfter brøkerne "i anden" ved at opløfte tælleren "i anden" og nævneren "i anden".
Flytter alt med K over på højre side,
reducerer,
isolerer.


Svar #4
03. april 2017 af Thaer (Slettet)

Tusind tak for det.

Skriv et svar til: Mål nøglevidden og udregen K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.