Matematik

Eksponentiel udvikling

04. april 2017 af Idja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er på bar bund mht. nedenstående opgave, så vil tage imod alt hjælp med kyshånd.

Opgaven lyder således:

En eksponentiel udvikling f oplyses, at

f(3)= 89 og f(9)=406

Bestem fordoblingskonstanten.

På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af peter lind

en eksponentiel udvikling har formen y = b*ax  Indsæt de to punkter. Det giver 2 ligninger med dr 2 ubekendte a og b. Hvis du dividerer dem med hinanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af fosfor (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2017 af mathon

                                               a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                               b=\frac{y_1}{a^{x_1}}

                            


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2017 af mathon

…i anvendelse:

                                              a=\left ( \frac{406}{89} \right )^{\frac{1}{9-3}}=1{,}28782

                                               b=\frac{89}{1{,}28782^{3}}=41{,}6699


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.