Kemi

Beregn massen a ethanol

04. april 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Beregn massen af ethanol (molmasse = 46,0 g / mol) fremstilles ved start med 205,8 g ethen (molmasse = 28,0 g / mol), idet det antages, at reaktionen går til færdiggørelse.
Giv dit svar på tre betydende cifre.

C2H4 + H2O → CH3CH2OH

Jeg har beregnet det adskellige gange, og får fejl. Hvordan skal jeg beregne det? Håber på jeres hjælp. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af janhaa

OK, hva er din masse EtOH?


Svar #2
04. april 2017 af sansas

Jamen, det er det, jeg ikke kan nå frem til ... ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

nethen = m/M = 205,8g / 25,05g/mol = 8,2155688623 mol 

Reaktionsforholdet er 1:1.

methanol = n · M = 8,2155688623 mol · 46,06844 g/mol = 378,4784412 g

Afrund selv. Hvad får du det til?


Svar #4
04. april 2017 af sansas

Til #skaljeglavedinelektier

Jeg har fulgt din fremgangsmåde til følgende spørgsmål:

I fotosyntese, er kuldioxid og vand forvandlet til sukker og ilt ved hjælp sollys. Hvad er massen af sukker (molmasse = 180,0 g / mol) fremstilles ved start med 259,6 g CO2 [molmasse = 44,0 g / mol] (under antagelse af, at reaktionen går til færdiggørelse).
Giv dit svar på tre betydende cifre.

6 CO2 + 6 H2O → C6H12O6 + O2

Jeg får som svar 1,062 g og det var forkert... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

nCO= m/M = 259,6g / 44,01 g/mol = 5,8986593956 mol

Reaktionsforholdet er 6:1

nglucose = nCO2 / 6 = 5,8986593956 mol / 6 = 0,9831098993 mol

mglucose = n · M = 0,9831098993 mol · 180,16 g/mol = 177,11707946 g 

Afrund selv. 

Du glemmer forresten et 6-tal: 

6 CO2 + 6 H2O → C6H12O6 + 6 O2

Hvis du har problemer med flere opgaver så skriv din besvarelse ind. Det er lettere at vise, hvor det går galt end et lave det hele. 


Skriv et svar til: Beregn massen a ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.