Kemi

Arrhenius-ligning, problemer

11. april 2017 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Forum

Jeg har disse oplysninger:

Temp (C)       Kobs (døgn-1)
10                  1,46*10^-3
18.3               1,74*10^-3
29.4               2,12*10^-3
37.8

(1. ordens hastighedskonstant er beregnet tidligere, 2.41*10^-3)
Beregn aktiveringsenergien.

Hvordan gør jeg det?

Tak :)             


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2017 af mathon

Temp (C)       Kobs (døgn-1)            Kobs (s-1)
10                  1,46*10-3                      1,69·10-8 
18.3               1,74*10-3                      2,01·10-8
29.4               2,12*10-3                      2,45·10-8

Abild i et koordinatsystem
med 1/T (i multipla af 10-3) ud ad 1. aksen og ln(k) op ad 2. aksen.

                \alpha =\frac{\Delta \ln(k)}{\Delta \left (\frac{1}{T} \right )}=\frac{-E_a}{R}     er da den lineære grafs hældningskoefficient
og
                E_a=\left | \alpha \cdot R \right |


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2017 af mathon

               E_a=13{,}6115\; \tfrac{kJ}{mol}


Svar #3
14. april 2017 af CABAL2004 (Slettet)

Hej mathon, tusind tak for hjælpen - jeg har først haft mulighed for at svare nu :)


Skriv et svar til: Arrhenius-ligning, problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.