Kemi

Hvor mange gram kan opløses i 1 liter vand?

22. april 2017 af Jensen193 - Niveau: B-niveau

Jeg ved at opløseligheden af et stof er 3g/100mL, og jeg ønsker nu at finde ud af, hvor mange gram af dette stof, der kan opløses i 1 liter vand. Er der nogle, som kan hjælpe mig med det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af mathon

  opløselighed:
                              \frac{3\;g}{100\; mL}=\frac{30\;g}{1000\; mL}=\frac{30\;g}{L}               


Svar #2
22. april 2017 af Jensen193

Mange tak. Og, hvordan omregnes dette til mol? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2017 af Soeffi

#2 Mange tak. Og, hvordan omregnes dette til mol? :)

Du skal kende molmassen af stoffet.


Svar #4
23. april 2017 af Jensen193

#3
#2 Mange tak. Og, hvordan omregnes dette til mol? :)

Du skal kende molmassen af stoffet.

Hvilken formel skal jeg så bruge, når jeg kender til molmassen?


Svar #5
23. april 2017 af Jensen193

Er det bare n=m/M, hvor m er massen (altså 30 gram), divideret med den molare masse?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2017 af mathon

#5
                Ja - n=\frac{30\;g}{M}
                       


Svar #7
23. april 2017 af Jensen193

Okay, mange tak Mathon :) 

Fortsat god weekend.


Skriv et svar til: Hvor mange gram kan opløses i 1 liter vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.