Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!

02. maj 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Jeg har en matematik opgave for, som jeg har lidt problemer med. Det kunne være dejligt, hvis i ville hælp med dem :)


Svar #1
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Det andet opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

Læs her https://matahtx.systime.dk/index.php?id=363


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

første: differentier f(t)= {2 t-1, 4 t^2}:  f'(t) = { 2,8t}; for t = 2 er f'(t) = {2,16}

hældningen af tangenten er så 8 og tangent ligningen y-yo = 8 ( x-xo) hvor   (xo,yo) = (3, 16) for t -2

resten på samme måde


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

UDredning af #3

a = 8 

b = 16- 8 * 2 = 0

Hvorfor:

y= 8 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

16/2 =8


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2017 af HenrySidis (Slettet)

#5 det er ikke altid så, nemt, da man sagtens kunne have en b værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

plot:

Vedhæftet fil:plot 2.jpg

Svar #8
02. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Mange tak, men hvad skal man så i opgave 416 :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2017 af mathon

a)
                     f(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t^2-4t\\3t-1 \end{pmatrix}

                      \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{f}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4(t-1)\\ 3 \end{pmatrix}    

Tangentens retningsvektor \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} t} er for t =1  \begin{pmatrix} 0\\3 \end{pmatrix}  dvs parallel med y-aksen.
Da \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} t} har konstant 2. koordinat forskellig fra 0, findes ingen t-værdi, for hvilken en tangent er parallel med x-aksen.

    


Svar #11
03. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvordan fik du x til at være 0, forstår det ikke helt :)


Svar #12
03. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Forstår ikke helt opgave 715. Altså forstår godt indtil  f'(t) = {2,16}, men forstår ikke hvad der sker efterfølgende


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Du har jo en vektor (2,16) hvilken hældning har den?

2 ad x- axen og 16 op giver den samme hældning som 1 ad x- aksen og 8 op.

Man kunne også skrive tangent ligningen 2(y-yo) = 16(x-xo) , men jeg kan bedre lide at faktoren til y er 1 så jeg forkorter

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2017 af mathon

716 
    c)
 

                      \small f(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \cos(t)-\frac{1}{2}\\ \sin(t) \end{pmatrix}

                      f{\, }'(t)=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -\sin(t)\\ \cos(t) \end{pmatrix}

Tangent parallel med x-aksen kræver \cos(t)=0

dvs
           t=\frac{\pi }{2}+p\cdot \pi \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}

Tangent parallel med y-aksen kræver -\sin(t)=0

dvs
           t=p\cdot \pi \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}


Svar #15
15. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men mht. til opgave 715.

Hvordan er det man finder ligningen efter det punkt, hvor du fortæller, at det bliver f'(t) = {2,16}

Forstår det ikke helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. maj 2017 af mathon

715.

                           \small f{\, }'(t)=\begin{pmatrix} 2\\ 8t \end{pmatrix}               

                           \small f{\, }'(2)=\begin{pmatrix} 2\\ 16 \end{pmatrix}             \small f(2)=\begin{pmatrix} 2\cdot 2-1\\ 4\cdot 2^2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

tangentligning:
                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=f{\, }'(2)\cdot (t-2)+f(2)

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\16 \end{pmatrix}\cdot (t-2)+\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\16 \end{pmatrix}\cdot (t-2)+\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1\\-16 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\16 \end{pmatrix}
identisk med:
                            \small y=8x-8
                         
                            


Svar #18
16. maj 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvorfor går det pludseligt fra (2,16)*(t-2)+(3,16) til (-1,-16)+t*(2,16)? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. maj 2017 af mathon

#18

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\16 \end{pmatrix}\cdot (t-2)+\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\cdot(t-2) \\16\cdot(t-2) \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t-4 \\16t-32 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 3\\16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t-1 \\16t-16 \end{pmatrix}

                           \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1 \\-16 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\ 16 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.