Kemi

Begreberne: masse, stofmængde og molær masse

05. maj 2017 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

Jeg skal redegør for begreberne: masse, stofmængde og molær masse.


Masse = m
Enhed = gram
Angiver vægter af det stof, som vi fysisk har afvejet
 

Stofmængde = n
Enhed = mol
'Antallet af mol for et stof, anhængig af hvor meget vi har vejet af i starten, atlså m. 

Molær masse = M 
Enhed = g/mol
Massen af 1 mol
Man kan aflæse det dirkete i periodesystemet

Jeg har læst at massen (m) hos H2O 18,015 g og at den molær masse så derfor er 18,015g/mol.
- hvordan kan det være? 

Fordi jeg har lavet et forsøg med natron, hvor de udregninger jeg har lavet ikke giver samme m som M. 

Samtidig vil jeg spørge om hvordan man skal koge det hele sammen til at m, M og n er afhængig af hinanden :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af mathon


                 \small \small M(H_2O)=18{,}015\; u

samt
                 \small 1\; g=\{N_A\}\; u

                \small 18{,}015\; g=\{N_A\}\cdot \left (\left \{ \left. 18{,}015 \right \} \right.\; u \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2017 af mathon

dvs
           når molelylmassen er 18,015 u, er molmassen  18,015 g.


Skriv et svar til: Begreberne: masse, stofmængde og molær masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.