Kemi

Lille opgave om kogepunktsforhøjelse

13. juni 2017 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke helt hvordan denne opgave skal udregnes :)

Kogepunktsforhøjelsen af en 150 mM vandig opløsning af NaCl i forhold til rent vand er?

Troede bare jeg skulle sige: 0,150 M * 0,513 kg/mol   men det er vist forkert 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2017 af mathon

150 M = 0,15 M ≈ 0,15 molal

Den koligative koncentration = \small 2\cdot \left ( \frac{0{,}15\; mol}{kg} \right )=0{,}30\; molal

kogepunktsforhøjelse:
                                                  \small \Delta T=\left ( 0{,}51\; \tfrac{K\cdot kg}{mol} \right )\cdot \left (0{,}30 \; \tfrac{mol}{kg} \right )=0{,}15\; K

Kogepunktet ved \small 1{,}01\; bar af 150 mM Nacl-opløsning
er:
                            \small \left (100+0{,}15 \right )\; C=100{,}15\; C


Skriv et svar til: Lille opgave om kogepunktsforhøjelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.