Kemi

hjælp folkens

21. august 2017 af malene111w (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven;

Der skal laves 15 agarplader med hver 25 ml agarmedie og indeholdende 50 mikrogram/mL ampicillin. Hvor meget af en ampicillin stanopløsning på 20 mg/L skal anvendes til pladerne? 

Jeg ved at man skal gange 25 ml agarmedie med 15, fordi vi skal lave 15 agarplader, hvor vi får 375 mL.

men jeg forstår ikke spørgsmålet, når de skriver at der er 50 mikrogram/mL ampicillin - hentyder de til at der er i hver af de 15 agarplader, 50 mikrogram/mL eller hvordan?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2017 af mathon

"…hentydes der til, at der i hver af de 15 agarplader er 50 mikrogram/mL?

           Ja.


Svar #2
21. august 2017 af malene111w (Slettet)

okay, hvis der er 375 medie total i 15 agarplader 

skal man så bagefter gange 50 mikrogram/mL også med 15, for at se hvor meget der er i alle 15 agarplader?

Jeg er helt forvirret, kan du evt. forklar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2017 af mathon

          \small m=15\cdot \left (( 25\; mL)\cdot \left ( 50\cdot 10^{-6}\; \tfrac{g}{mL} \right ) \right )=0{.}01875\; g
anvendelse af standardopløsning:

          \small V_{stam}=\frac{0{.}01875\; g}{0{.}020\; \tfrac{g}{10^3\; mL}}=937{.}5\; mL


Svar #4
21. august 2017 af malene111w (Slettet)

Tak mathon!


Skriv et svar til: hjælp folkens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.