Matematik

rumfang

27. august 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

en terning har rumfange 343 cm³. hvad er sidelængden på terningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af mathon

Du ved
                 \small s^3=V
hvoraf:
                 \small s=\sqrt[3]{V}

                 \small \small s=\sqrt[3]{343\; cm^3}=\sqrt[3]{7^3\; cm^3}=\sqrt[3]{(7\: cm)^3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af fosfor (Slettet)

Kald sidelængden s.

Rumfanget er
s3 = 343 cm3                    som pga. at s skal være positiv medfører
s  = 3√(343 cm3) = 7 cm

hvor kubikroden er taget på begge sider


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.