Matematik

rumfang

27. august 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

en terning har et rumfang på 10 cm³ 

beregn terningens sidelængde og beregn sidelængden i en terning der er dobbelt så stor


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af JG0005 (Slettet)

V=længde*længde*højde, der alle sidder er lige stort: V=s^3 s står for sidelængde). ergo.

s=\sqrt[3]{10} cm=2.15cm

når længde er dobblet så stor: 

s_ny=2.15*2=4.30

V_ny=4.3*4.3*4.3 cm^3=79.507cm^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af StoreNord

Det må da være volumen, der er dobbelt så stor altså 20 cm³.

Så er sidelængden \sqrt[3]{20}.


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.