Matematik

er der nogle der ikke lige ville kikke på dette

04. september 2017 af Bang7812 - Niveau: B-niveau

en eksportintelt voksende funktion f(x) går gennem punkterne (1,2) og (3,8) Bestem en forskrift for funktionen f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af StoreNord

f(x)=b*ax           løs det følgende ligningssæt:

\\b \cdot a^{3}=8 \\b \cdot a^{1}=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af Meppo

Du skal finde a og b i forskriften f(x)=b\cdot a^{x}

Find først a med formlen a=\sqrt[x_2 - x_1]{\frac{y_2}{y_1}} ved at indsætte dine to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2).

Når du har fundet a kan du finde b ved at indsætte a-værdien samt ét af punkterne i forskriften og isolere b:

b=\frac{y_1}{a^{x_1}} eller b=\frac{y_2}{a^{x_2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2017 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: er der nogle der ikke lige ville kikke på dette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.