Matematik

Hjælp til opgave haster

09. september 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for til nedenstående opgaver. Er der er formel jeg kan bruge eller hvordan kan jeg løse dem?

1. Grafen for f(x)=ax^2+4x+5 har toppunkt i (-1 ; 2). 

 2. Grafen for f(x)=2x^2+4x+c  har kun en rod. Bestem c. 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2017 af fosfor (Slettet)

2: Isoler c i ligningen d=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2017 af Mathias7878

d = b^2-4ac

og

a = 2, b=4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2017 af SuneChr

1)  Benyt toppunktsformlen
     eller
     løs  f '(- 1) = 0    ∧    f (- 1) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2017 af Mathias7878

2)

0 = 4^2-(4*2*c)

-16 = 8c

c = \frac{-16}{8} = -2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2017 af mathon

1. Grafen for \small y=ax^2+4x+5 har toppunkt i (-1 ; 2). 

            stemmer ikke overens.

                   \small x_T=\frac{-4}{2a}=-1\Leftrightarrow a=2

                   \small y_T=c-a\cdot (x_T)^2=5-2\cdot (-1)^2\neq2        


Svar #6
10. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg glemte at skrive at jeg skal bestemme a i opgave 1. 

1. Grafen for f(x)=ax^2+4x+5 har toppunkt i (-1;2), bestem a

Er der er en formel for a, eller hvordan kan jeg løse den?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

Der er en formel for toppunkets x-koordinat.

x_T = \frac{-b}{2a}

Du kender b og xT så ligningen har en ubekendt


Svar #8
10. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

#7 xt er -1 ik?


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

jo


Svar #10
10. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg sidder med en anden opgave som jeg er lidt i tvivl om jeg beregner rigtig. 

Undersøg om andengradspolynomiumet har rødder f(x)=-x^2+x-1

d=1^2-4*1*(-1)=5

x1= \frac{-(-1)+\sqrt{5})}{2*1}=1,6

x2= \frac{-(-1)-\sqrt{5})}{2*1}=-0,6

Er ovenstående rødder beregnet rigtigt? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

nej, da a = -1

du har brugt a = 1


Svar #12
10. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

Så får jeg en diskriminant på -3 kan det passe?


Svar #13
10. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

#11?


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. september 2017 af Mathias7878

#10

d = b^2-4ac = 1^2-(4*-1*-1) = 1-4 = -3

og du ved, at når d<0 (d er mindre end 0), så er der ingen skæringer (rødder).

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.